2014-07-11 13:18:56• hírek • Nagykároly.ro

Tasnádon ünnepel a svábság

Immár a tizenkettedik alkalommal kerül sor a helyi Német Demokrata Fórum szervezésében a Sváb Napok rendezvényére Tasnádon.

A háromnapos rendezvény július 11-én, pénteken délután 5 órakor kezdődik, méghozzá egy igen érdekes és érdemes tematikájú értekezlettel: a sváb származású ifjak jelene és jövője.

Szombaton délután 5 órakor Merk Matild helyi amatőr festőművész Az én szülőföldem című képzőművészeti kiállítása nyílik meg a Tasnádi Városi Múzeumban. Az alkalmon a Maestoso kórus sváb népdalokat, valamint klasszikus műveket ad elő. Vasárnap 11 órai kezdettel ünnepi szentmisét mutatnak be a helyi római katolikus templomban. A német nyelvű szertartást Ft. Bodor Zoltán tasnádi plébános fogja celebrálni. Énekszolgálattal a Maestoso kórus fog kedveskedni.

Délben kezdődik el a hagyományos felvonulás, mégpedig a krasznabélteki rézfúvósok kíséretében, majd 13 órától kerül sor az ünnepélyes megnyitóra és a kultúrcsoportok előadásaira a Tasnádi Ipari Iskolaközpont udvarán felállított színpadon. Fellépők: a nagykállói magyar néptánccsoport, a Gute Laune és a Gemeinsam tánccsoport (Szatmárnémeti), ifjúsági és felnőtt tánccsoport (Nagyvárad), az NDF tánccsoport és az egyesített férfikórus (Nagykároly), a monospetri, a krasznabélteki, a mezőteremi, a csomaközi, a csanálosi, a mezőpetri és a túrterebesi sváb néptánccsoportok, a krasznabélteki fúvószenekar, Tasnádról a Codruleţ ifjúsági román néptánccsoport, a Gemeinsam tánccsoport, a Házaspárok tánccsoport, illetve a Maestoso kórus.

A kulturális programot követően sváb bállal zárul az ünnepség, amelyen a Doxa és barátai könnyűzene-együttes szolgáltatja a talpalávalót. A szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: